Strada din fața Ambasadei Rusiei din Londra a fost vopsită în culorile steagului Ucrainei

  • 23 Februarie 2023 16:50
Strada din fața Ambasadei Rusiei din Londra a fost vopsită în culorile steagului Ucrainei

Mai mulți activiști au adus în fața Ambasadei Rusiei din Londra sute de litri de vopsea galbenă și albastră și au vopsit strada în culorile steagului Ucrainei. Gestul lor vine cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina, scrie Reuters.

Înainte de a începe vopsirea străzii tinerii activiști au oprit traficul. Au turnat 300 de litri de vopsea cu roabele și au folosit pensule pentru a picta steagul Ucrainei. Acesta se întinde pe o suprafață de 500 de metri pătrați, scrie digi24.ro.

„Ucraina este un stat independent și un popor cu toate drepturile la autodeterminare", a afirmat grupul într-un comunicat. „Existența unui steag ucrainean imens în fața ambasadei (președintelui rus Vladimir Putin) din Londra îi va reaminti acest lucru". Anvelopele mai multor vehicule au fost acoperite cu vopsea în timp ce treceau peste steagul prospăt pictat, lăsând marcaje colorate de-a lungul drumului care mărginește Hyde Park și Kensington Gardens.

Grupul a spus că vopseaua este comestibilă, non-toxică, fără solvenți și cu uscare rapidă, este lavabilă și proiectată pentru arta rutieră. Moscova spune că invazia sa a fost justificată de preocupări legate de securitatea sa. Poliția Metropolitană din Londra a declarat că trei bărbați și o femeie au fost arestați pentru blocarea străzii și posibile daune.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău