Stopau șoferi beți și le estorcau bani. Patru polițiști, reținuți de CNA

  • 03 Noiembrie 2020 11:42
Stopau șoferi beți și le estorcau bani. Patru polițiști, reținuți de CNA

Trei agenți de circulație din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și un inspector de poliție din alt inspectorat au fost denunțați de mai mulți șoferi opriți în trafic pentru conducerea transportului în stare de ebrietate. Aceștia susțin că, pentru a nu li se întocmi procese-verbale, polițiștii ar fi pretins mită, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție precizează, într-un comunicat de presă, că au fost deschise mai multe dosare penale pentru corupere pasivă și trafic de influență. Este vorba despre, cel puțin, patru episoade în care agenții de circulație ar fi pretins între 400 de euro și 10 mii de lei de la conducătorii auto pentru a-i scăpa de pedeapsă sau, în alte cazuri, pentru a interveni pe lângă alți polițiști care aveau cazuri asemănătoare în gestiune.

Transmiterea banilor a fost documentată de CNA cu mijloace video și audio, care vor fi anexate ca probe la cauzele penale.

În această dimineață, au avut loc percheziții la domiciliile polițiștilor, în automobile acestora, fiind ridicate acte relevante pentru anchetă. La domiciliul unui polițist ofițerii anticorupție au depistat 218 mii de lei și 14 500 de euro – bani a căror proveniență urmează a fi precizată. Doi polițiști au fost reținuți chiar după tură, iar în urma percheziției corporale asupra lor au fost depistați 600 de euro, 200 de dolari, 250 de hrivne și o mie de lei.

Cei patru polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie audiați în legătură cu denunțurile depuse. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la zece ani de pușcărie, cu amendă și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău