Stoltenberg spune că decizia privind Ierusalimul aparține Statelor Unite și nu implică NATO

  • 06 Decembrie 2017 13:46
Stoltenberg spune că decizia privind Ierusalimul aparține Statelor Unite și nu implică NATO

Recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului este o decizie națională, și nu una adoptată de NATO, a transmis miercuri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, refuzând să facă speculații în legătură cu anunțul asupra acestei chestiuni pe care ar urma să îl facă președintele american Donald Trump, relatează dpa.

"Statele sunt cele care iau decizii asupra unor astfel de chestiuni. Iar asta este o decizie a SUA", a spus Stoltenberg.

"NATO nu este parte a procesului de pace din Orientul Mijlociu, însă aliații din cadrul NATO sprijină ferm toate eforturile pentru găsirea unei soluții negociate pașnic la conflictul din Orientul Mijlociu", a adăugat el.

Președintele american Donald Trump ar urma să recunoască miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, în sens contrar deceniilor de prudență americană în acest dosar și în ciuda avertismentelor liderilor din regiune, care se tem de o izbucnire a violențelor.

Liderul de la Casa Albă va ordona totodată pregătirea transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totuși calendarul acestei mutări care ar urma să dureze ani, dată fiind necesitatea de a găsi un amplasament, de a finanța și a construi un nou sediu.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău