Stoltenberg: NATO rămâne vigilentă în privința Belarusului și gata să descurajeze orice agresiune împotriva aliaților

  • 17 August 2020 19:00
Stoltenberg: NATO rămâne vigilentă în privința Belarusului și gata să descurajeze orice agresiune împotriva aliaților

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni că Alianța rămâne vigilentă în privința evenimentelor din Belarus și este pregătită să protejeze statele membre, dar nu reprezintă nicio amenințare pentru această țară, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

'Aliații din NATO urmăresc îndeaproape evenimentele din Belarus', a afirmat Stoltenberg într-un comunicat.

'NATO nu reprezintă o amenințare pentru Belarus și nu își crește prezența militară în regiune. Rămânem vigilenți, strict defensivi și pregătiți să descurajăm orice agresiune împotriva Aliaților', a adăugat secretarul general.

NATO a respins duminică acuzațiile președintelui belarus Aleksandr Lukașenko conform cărora Alianța Nord-Atlantică își consolidează prezența militară la granița cu Belarus, precizând însă că urmărește îndeaproape situația din această țară.

'Nu există o masare de forțe în regiune. Prezența multinațională a NATO în partea estică a Alianței nu constituie o amenințare pentru nicio țară. Ea este strict defensivă, proporțională și menită să prevină conflicte și să mențină pacea', a declarat purtătoarea de cuvânt Oana Lungescu într-un comunicat.

Puțin mai devreme, cu prilejul unei manifestații la Minsk de susținere a sa, Lukașenko afirmase că avioane și tancuri ale NATO au fost desfășurate la 15 minute de frontierele țării.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău