Stoltenberg i-a reamintit noului comandant-șef al trupelor NATO despre "agresiva" Rusiei

  • 03 Mai 2019 16:15
Stoltenberg i-a reamintit noului comandant-șef al trupelor NATO despre

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vorbind astăzi la ceremonia preluării postului de comandant-șef al Forțelor Armate Unite ale NATO de către Tod Walters, general al Forțelor Militare Aeriene ale SUA, s-a referit la "situația foarte complexă și cu o schimbare rapidă" în sfera securității, precum și la "acțiunile agresive" ale Federației Ruse.

La sediul Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Mons (Belgia) s-a desfășurat ceremonia de predare a prerogativelor de către generalul de armată american Curtis Scaparrotti generalului Forțelor Militare Aeriene ale SUA, Tod Walters.
Potrivit lui Jens Stoltenberg, "perioada în care Scaparrotti s-a aflat în fruntea Forțelor Armate Unite ale NATO s-a remarcat prin acțiunile tot mai agresive întreprinse de Rusia, prin amenințările permanente reprezentate de terorism și prin instabilitatea în Orientul Mijlociu și în nordul Africii".

După cum a remarcat secretarul general al NATO, "în timpul mandatului dumneavoastră, am realizat cea mai imporantă consolidare a apărării noastre colective, în estul Alianței au fost dislocate patru grupuri militare multinaționale, am sporit disponibilitatea forțelor noastre". Schimbările au fost făcute pentru "a se asigura posibilitatea ca NATO să acționeze eficient în situația complexă și cu o schimbare rapidă" din sfera securității". "Efectele acestor schimbări se vor simți în anii următori", a mai spus Stoltenberg. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău