Stoltenberg: Eventuala aderare a Macedoniei la NATO nu modifică relațiile dintre NATO și Serbia

  • 11 Iulie 15:59
Stoltenberg: Eventuala aderare a Macedoniei la NATO nu modifică relațiile dintre NATO și Serbia

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Bruxelles că așteptata învitare a Macedoniei de a începe negocierile de primire în NATO nu va modifica relațiile dintre NATO și Serbia.

Stoltenberg a subliniat că NATO respectă deplin poziția Serbiei de a nu adera la această alianță politico-militară. Înaltul oficial NATO a subliniat că salută "faptul că Muntenegru este acum stat membru NATO și își aduce contribuția în misiunea din Kosovo", dar în același timp salută și "parteneriatul NATO cu Serbia". Întrebat cum interpretează faptul că Serbia dezaprobă gestul Muntenegrului de a trimite doi ofițeri în misiunea KFOR din Kosovo, Stoltenberg a apreciat că este "foarte posibil" ca NATO să aibă bune relații cu Serbia și în același timp statele membre NATO să aibă militari în KFOR.

"Noi sprijinim dialogul Belgrad-Pristina cu obiectivul ca prin negocieri să se găsească o soluție" – a subliniat secretarul general NATO, adăugând că apreciază faptul că "NATO a intensificat cooperarea cu Serbia". Stoltenberg a subliniat că invitarea Macedoniei să adere la NATO nu va modifica relațiile cu Serbia. "Nu mă aștept la niciun fel de discuții, dar oricum NATO va continua să conlucreze cu Balcanii de Vest, deoarece suntem prezenți la Belgrad, la Sarajevo și bineînțeles în Kosovo prin KFOR" – a declarat secretarul general NATO, adăugând că "NATO respectă deplin decizia Serbiei de a nu dori să devină stat membru NATO", dar apreciem în mod deosebit faptul că Serbia continuă parteneriatul cu NATO.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,1 m/s
Mar
21 °C
Mie
20 °C
Joi
22 °C
Vin
23 °C

Curs oficial BNM 16 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3940 -0.0430
USD 16.6852 0.0219
RON 4.1634 -0.0082
UAH 0.6360 0.0007
RUB 0.2679 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău