Stoltenberg a confirmat că NATO este pregătită să se apere împotriva amenințărilor Rusiei și Belarus

  • 08 Iunie 2021 11:26
Stoltenberg a confirmat că NATO este pregătită să se apere împotriva amenințărilor Rusiei și Belarus

Alianța Nord-Atlantică este pregătită să apere orice aliat care este amenințat de Rusia și de Belarus, a dat asigurări secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Jens Stoltenberg a confirmat că NATO este pregătită să se apere împotriva amenințărilor Rusiei și Belarus, scrie Rador.

"NATO este o alianță defensivă, suntem evident pregătiți să protejăm orice aliat împotriva oricărui tip de amenințare care vine dinspre Minsk sau Moscova'', a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat publicației ''La Repubblica''.

Printre principalele amenințări și provocări pentru NATO, Stoltenberg a numit întărirea cooperării dintre Rusia și China la nivel politic și militar, precum și terorismul și atacurile cibernetice. Stoltenberg și-a exprimat îngrijorarea sa față de cooperarea tot mai strânsă dintre Rusia și Belarus.

Marți, 8 iunie, Jens Stoltenberg și președintele SUA, Joe Biden, au examinat strategia comună a NATO și SUA față de Rusia, în cadrul unei runde de convorbiri de la Washington.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău