Stoianoglo: Afacerea lui Plahotniuc cu Loteria Moldovei a prejudiciat statul cu peste 400 de mln de lei

  • 22 Octombrie 2020 10:35
Stoianoglo: Afacerea lui Plahotniuc cu Loteria Moldovei a prejudiciat statul cu peste 400 de mln de lei

Procuratura Generală solicită autorităților competente ale Ciprului și celor din Emiratele Arabe Unite extrădarea fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Totodată el a anunțat că organul de urmărire penală încă nu a primit un răspuns de la autoritățile turce privind extrădarea fostului lider PDM, solicitare emisă încă la sfârșitul lunii septembrie.

Amintim că Procuratura Generală a cerut autorităților din Turcia extrădarea lui Vlad Plahotniuc după ce a recepționat o notificare oficială, potrivit căreia fostul lider PDM a intrat pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie.

Anterior, în luna iunie, Procuratura Generală a solicitat și SUA să-l extrădeze pe fostul lider democrat, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul american.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii l-au învinuit  de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău