Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitate

  • 24 Noiembrie 2016 14:00
Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitate

Steven Gerrard, fostul căpitan al echipei de fotbal FC Liverpool și al selecționatei Angliei, și-a anunțat joi retragerea din activitatea sportivă, punând astfel capăt unei cariere profesioniste de aproape două decenii, informează Agerpres.

"După recentele speculații din presă referitoare la viitorul meu, pot să confirm retragerea mea ca jucător profesionist de fotbal", a scris Gerrard într-un comunicat.

Steven Gerrard a disputat 710 meciuri (186 de goluri) pentru FC Liverpool, cu care a câștigat opt trofee majore, între care și Liga Campionilor, în 2005, an în care s-a clasat pe locul al treilea în cursa pentru trofeul Balonul de Aur. De asemenea, el a îmbrăcat de 114 ori tricoul selecționatei Angliei, pentru care a înscris 21 de goluri.

În anul 2015, Gerrard a plecat în Statele Unite, la echipa Los Angeles Galaxy, unde a evoluat până în prezent. Mijlocașul englez a disputat ultimul meci oficial pe 7 noiembrie, în play-off-ul Ligii profesioniste nord-americane de fotbal (MLS).

"Mă simt norocos că am experimentat atât de multe momente semnificative în cursul carierei mele. Am avut o carieră incredibilă și sunt recunoscător pentru fiecare clipă petrecută la FC Liverpool, selecționata Angliei și Los Angeles Galaxy", a mai precizat Steven Gerrard în comunicatul său.

Recent, Gerrard a declinat o ofertă de a antrena echipa engleză de liga a treia Milton Keynes Dons.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău