Ștefan Gligor: „Igor Dodon este un agent de influență străin. Îl consider un trădător care trebuie tras la răspundere”

  • 09 Septembrie 2023 12:30
Ștefan Gligor: „Igor Dodon este un agent de influență străin. Îl consider un trădător care trebuie tras la răspundere”

„Igor Dodon este un agent de influență străin. Nu are pic de libertate, are curatori în Rusia care îi spun ce să facă, cum și când să facă”, a declarat Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA. Acesta a mai menționat că Igor Dodon este un trădător de patrie, care trebuie tras la răspundere.

Ștefan Gligor a precizat că încă din 2016 a depus un denunț pe numele lui Igor Dodon, solicitând tragerea la răspundere pentru trădare de patrie, scrie TVR MOLDOVA.

„Atunci l-am acuzat pe Dodon că a mers în Rusia și, la întâlnirea cu reprezentanții Gazprom, a insinuat recunoașterea datoriilor malului stâng ca datorie a Republicii Moldova. Aici am văzut cert componența infracțiunii de trădare de patrie”, a spus Ștefan Gligor.

Politicanul a menționat că acel demers a fost mușamalizat.

„Prin prisma acelui denunț, îl consider pe Igor Dodon un trădător care trebuie tras la răspundere”, a conchis Ștefan Gligor.

La rândul ei, deputata PAS Marcela Adam a declarat în cadrul emisiunii că Igor Dodon nu a fost niciodată pro-Republica Moldova.

„S-a îngrijit de propriile interese sau de angajamentele luate de Rusia, pentru a ține Republica Moldova pe orbita Kremlinului. Atunci când nu îi reușește, intră în panică. Cu regret, noi avem în Parlament deputați care consideră că Republica Moldova trebuie să achite datoriile fictive către Gazprom. Ne întrebăm cui servesc acești deputați. În acest context, fac apel către cetățeni, să fie atenți la mesajele care vin de la acești politiceni, pentru că sunt niște mesaje care servesc intereselor unui alt stat”, a spus Marcela Adam.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău