Ștefan Bănică jr. va cânta în PMAN de Hramul Capitalei

  • 09 Octombrie 2017 10:41
Ștefan Bănică jr. va cânta în PMAN de Hramul Capitalei

Interpretul român Ștefan Bănică jr. va evolua în Piața Marii Adunări Naționale pe 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul Chișinăului. Interpretul de peste Prut va avea un recital, în comun cu Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band.

Concertul se va încheia cu focuri de artificii. Despre aceasta a anunțat șeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30. Ulterior, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”, un sobor de preoți va oficia Liturghia de hram.

Inaugurarea Hramului va avea loc la 11.00, în scuarul Catedralei mitropolitane. Odată cu inaugurarea sărbătorii, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura Festivalul internațional de dans popular „Hai la joc”. Către ora 12.00, va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de către preturile de sector de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Ismail.

Către ora 14.00, va fi prezentat un program artistic de către colectivele instituțiilor de învățământ din Chișinău. Către ora 18.00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului orașului care va dura până aproape de miezul nopții. Pe lângă Ștefan Bănică jr., Orchestra fraților Advahov și Alex Calancea Band, în scenă vor evolua interpreți muzică populară, muzică ușoară și clasică. Participarea la sărbătoare și-au confirmat-o 14 delegații din străinătate.

Șeful adjunct al Direcției municipale de poliție, Silviu Mușuc, a declarat că circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi sistată încă din ajun, dar și pe parcursul zilei de 14 octombrie. În PMAN nu se va permite consumul de băuturi spirtoase.

În acest an, Chișinăul împlinește 581 de ani de la prima atestare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău