Steagul palestinian, arborat pentru prima dată la ONU

  • 01 Octombrie 2015 12:03
Steagul palestinian, arborat pentru prima dată la ONU

A fost o zi istorică pentru Autoritatea Palestiniană, fiindcă la sediul ONU din New York a fost arborat pentru prima dată steagul palestinian.

La eveniment au participat președintele Autorității Palestiniene, secretarul general ONU și ministrul rus de externe. Decizia arborării steagului a fost luată în urma unei rezoluții, împotriva căreia au votat, printre altele, Israelul, Statele Unite, Canada și Cehia.

România s-a abținut de la vot, în contextul în care acest moment este o nouă etapă în cadrul campaniei de recunoaștere a statului Palestina. În baza noului său statut la Națiunile Unite, Palestina a devenit parte a mai multor agenții ONU și s-a alăturat Curții Penale Internaționale. Nu a devenit încă membru cu drepturi depline al Națiunilor Unite, deși este recunoscută de peste 130 de țări.

România a recunoscut Statul Palestina la 16 noiembrie 1988. Pe această bază, Reprezentanța Permanentă a Organizației pentru Eliberarea Palestinei la București a fost ridicată la rang de ambasadă a Statului Palestina în ianuarie 1989.

Primul șef a.i. al Oficiului de Reprezentare a României la Ramallah – Palestina și-a prezentat scrisoarea de cabinet ministrului afacerilor externe al Autorității Naționale Palestiniene la 20 octombrie 2009. Oficiul a fost inaugurat la 26 octombrie 2009. Activitatea curentă a Oficiului de Reprezentare a României la Ramallah este condusă din 15 ianuarie 2015 de Carmen Mocanu, până la numirea unui nou șef de oficiu.

Ambasadorul Palestinei la București este Fuad Kokaly, care și-a prezentat scrisorile de acreditare la 21 octombrie 2014.

Sursa: digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău