Statutul Adunării interparlamentare Moldova- Ucraina-Georgia, semnat la Chișinău

  • 05 Octombrie 2018 19:15
Statutul Adunării interparlamentare Moldova- Ucraina-Georgia, semnat la Chișinău

Președintele Parlamentului Andrian Candu, împreună cu omologii său georgian și ucrainean, Irakli Kobakhide și Andriy Parubiy, au semnat astăzi, la Tbilisi, statutul Adunării interparlamentare Moldova- Ucraina-Georgia.

”Suntem determinați să fortificăm capacitatea noastră comună de apărare în fața provocărilor. Facem apel la Uniunea Europeană și Statele Unite să susțină în continuare Moldova, Ucraina și Georgia pe calea dificilă a reformelor democratice”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu a chemat  Adunarea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina să acționeze într-o manieră coordonată și practică pentru a îmbunătăți capacitatea celor trei state de a răspunde provocărilor comune și pentru a crește nivelul de securitate în regiune.

Asambleea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina va avea un statut consultativ și va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor și apropierea de UE. Printre prioritățile Adunării interparlamentare sunt promovarea activă a poziției celor trei state pe arena internațională și cooperarea împotriva dezinformării și propagandei.

Inițiativa de creare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina a fost lansată la prima conferință interparlamentară de nivel înalt care a avut loc în luna martie, la Chișinău, când cei trei președinți de legislative s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău