Statul Western Australia se pregătește pentru ''cel mai rău scenariu'' odată cu apropierea ciclonului Seroja

  • 10 Aprilie 2021 18:50
Statul Western Australia se pregătește pentru ''cel mai rău scenariu'' odată cu apropierea ciclonului Seroja

Autoritățile din statul Western Australia au îndemnat locuitorii din zonele costiere centrale să se adăpostească sau să părăsească regiunea, sâmbătă, în contextul apropierii ciclonului Seroja de țărmurile din Mid West, ferite de obicei de astfel de fenomene meteorologice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Locuitorii din regiunile Mid West și Gascoyne din Western Australia au fost îndemnați să își finalizeze planurile de urgență, ciclonul urmând să crească în intensitate până la categoria a treia, în cursul nopții.

Potrivit prognozelor, ciclonul ar urma să lovească o regiune în care clădirile nu sunt construite pentru a rezista vânturilor ciclonice.

"Este o situație foarte gravă. Potențialul de devastare pe scară largă este semnificativ", a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC) responsabilul pentru servicii de urgență ale statului, Fran Logan.

"Sperăm că vom putea trece peste aceste câteva zile fără pierderi de vieți omenești și fără daune materiale grave. Trebuie să lucrăm pe baza celui mai rău scenariu", a spus Logan, adăugând că în regiune nu au mai fost consemnate vânturi ciclonice de zeci de ani.

Biroul australian de meteorologie prognozează vânturi distructive cu rafale de până la 150 de kilometri la oră și ploi abundente, care ar putea provoca daune semnificative comunităților costiere pe măsură ce ciclonul se va deplasa peste zonele de coastă și va înainta pe uscat.

Zona cu cel mai mare risc de rafale de vânt distructive este regiunea de coastă dintre Geraldton, la 200 kilometri nord de Perth, și Denham, la 500 kilometri nord de acest oraș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău