Statul va oferi 80 de apartamente veteranilor de la Cernobîl și familiilor lor

  • 20 Februarie 19:20
Statul va oferi 80 de apartamente veteranilor de la Cernobîl și familiilor lor

Statul va oferi 80 de apartamente persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor accidentului nuclear de la Cernobîl. Blocurile locative amplasate pe strada Alba Iulia au câte una, două sau trei camere și pot fi primite inclusiv de membrii familiilor veteranilor care au decedat, scrie Moldova1.

Pentru a obține apartamentul, potențialii beneficiari trebuie să fie cetățeni moldoveni, să dețină legitimația de participant la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și să nu aibă în proprietate alte locuințe, terenuri pentru construcții sau case în întovărășiri pomicole.

Conform unui proiect supus consultărilor, sunt eligibile persoanele care nu au înstrăinat sau donat o locuință deținută în proprietate privată sau proprietate comună în devălmășie, obținută după anul 1986, nu au beneficiat de indemnizații pentru procurarea sau construcția locuințelor și nu au participat la privatizarea proprietăților.

În caz de deces al veteranului, care se afla în comun cu familia sa la evidența autorităților administrației publice locale pentru asigurarea cu spațiu locativ, apropiații sunt eligibili să primească locuința. Condiția este ca soții să nu fie recăsătoriți sau copiii să nu aibă 18 ani sau 23 de ani dacă sunt studenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău