Statul va finanța 48 de proiecte culturale

  • 30 Mai 18:50
Statul va finanța 48 de proiecte culturale

Ministerul Culturii a anunțat rezultatele concursului de finanțare a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024: 39 de proiecte obțin finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte 9 proiecte - la categoria proiectelor multianuale. Bugetul alocat în acest scop crește de la 10 la 12 milioane de lei, transmite Ministerul Culturii.

În această ediție a concursului de finanțare a  proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024, au fost înaintate 170 de proiecte culturale de către 126 de organizații necomerciale, incluzând asociații obștești, uniuni de creație, fundații și instituții private. Din numărul total de proiecte depuse, 39 obțin finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte 9 proiecte culturale obțin finanțare la categoria proiectelor multianuale. În context, proiectele au fost evaluate pentru a determina care dintre acestea vor primi finanțare dintr-un fond total de 10 milioane de lei. Având în vedere numărul mare de proiecte importante eligibile în concurs, Ministerul Culturii a decis creșterea sumei alocate pentru concursul de proiecte culturale cu încă 2 milioane de lei.

„Această decizie reflectă angajamentul ministerului de a sprijini diversitatea și bogăția inițiativelor culturale din țară. Creșterea fondurilor disponibile va permite finanțarea unui număr mai mare de proiecte, contribuind astfel la promovarea diversității culturale și dezvoltării scenei culturale naționale.”, declară Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Comisia a selectat mai multe proiecte spre finanțare, dar, în condițiile prevederilor pct. 38 din Regulamentul prenotat, care stipulează că: „Proiectele câștigătoare se stabilesc prin punctajele obținute, în descreștere: de la 100 la 60 de puncte sau de la 100 până la epuizarea bugetului stabilit pentru fiecare arie tematică în parte”, au fost selectate doar proiectele care s-au încadrat în limitele bugetului disponibil.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău