Statul Major de la Kiev respinge zvonurile privind posibile atacuri ucrainene la defilările de 9 mai din Rusia

  • 09 Mai 2023 10:10
Statul Major de la Kiev respinge zvonurile privind posibile atacuri ucrainene la defilările de 9 mai din Rusia

Statul Major al armatei ucrainene a respins marți zvonurile cu privire la posibile atacuri ucrainene asupra defilărilor prin intermediul cărora Rusia sărbătorește ziua victoriei împotriva nazismului, la 9 mai, și a adăugat că Ucraina luptă ”doar pe front” și că nu va ataca evenimente la care participă civili, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

”Forțele Armate ale Ucrainei acționează exclusiv în cadrul dreptului umanitar internațional și respectă legile războiului”, se menționează în comunicatul Statului Major ucrainean, care adaugă și că Ucraina ”nu luptă împotriva populației civile” și ”nici împotriva copiilor”, scrie G4Media.

Totodată, Statul Major ucrainean a avertizat și asupra posibilității ca „Rusia să pregătească provocări împotriva propriilor săi cetățeni”. „Și-au ucis în repetate rânduri populația din motive politice”, se spune în declarație, care menționează deopotrivă atacurile rusești asupra unor ținte civile, cum ar fi „maternități și gări”.

„Isteria ‘victorioasă’ a Rusiei necesită în mod constant noi sacrificii și crime semnificative pentru a obține sprijinul populației” ruse, a apreciat Statul Major ucrainean despre presupusul risc de operațiuni sub steag fals în timpul defilărilor care vor avea loc marți pe teritoriul Rusiei.

Declarația Marelui Stat Major de la Kiev vine după ce au apărut informații despre anularea în mai multe orașe din Rusia a defilărilor de 9 mai – una dintre marile date din calendarul naționalismului rus – de teama unor posibile atacuri cu drone din partea Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău