Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, comunicat despre acțiunile invadatorilor ruși în Ucraina, în a șaptea zi de invazie

  • 02 Martie 2022 10:44
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, comunicat despre acțiunile invadatorilor ruși în Ucraina, în a șaptea zi de invazie

Inamicul încearcă să continue ofensiva în direcția Kiev pentru a bloca capitala din direcțiile nord și nord-vest. Ocupanții distrug infrastructura Ucrainei și ucid civili. Inamicul încearcă să continue ofensiva de-a lungul liniei Horenici, Kiev-Sveatoșin, Hostomel, Demidiv, o comună în raionul Vișhorod, din regiunea Kiev, Ucraina, în direcția Kiev pentru a bloca capitala din direcțiile nord și nord-vest, precizează într-un comunicat, postat pe pagina sa de Facebook, Marele Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

''În direcția Podolski, inamicul, care are treisprezece vehicule blindate și trupe din Districtul Militar Estic al Forțelor Armate Ruse, încearcă să continue ofensiva de-a lungul liniei Horenici, Hostomel, Demidiv, în direcția Kiev, pentru a bloca, capitala din direcțiile nord și nord-vest'', se specifică în comunicat.

În regiunea Jitomir există grupări tactice din trei batalioane tactice din Armata a 5-a combinată. ''În direcția Severski, până la șaptesprezece transportoare blindate ale trupelor de ocupație, în ciuda pierderilor mari în rândul militarilor și tehnicii militare, care continuă operațiunile ofensive de blocare a Kievului dinspre nord-est. Invadatorii ruși au fost opriți în zonele localităților Kozeleț, Bobroviția, Makiv. Pe o altă direcție, cea de la Svitilnea, Pobeda, Hostrolucicea, din raionul Barîșivka, trupele inamice au pierdut potențial important ofensiv'', a mai anunțat Statul Major.

În plus, mai menționează faptul că trupele inamice cu până la două vehicule blindate de transport de trupe fac încercări nereușite de a menține controlul asupra orașelor Sumi, Lebedin și Ohtirka, care sunt încercuite. În direcția Slobojanske, până la 16 vehicule blindate de transport și trupe ruse continuă operațiunea ofensivă în direcția Krasnohrad și o parte din forțele ruse în jur de patru vehicule blindate și trupe - spre Izium. Invadatorul a suferit pierderi și a fost oprit în zona localităților Bohoduhiv, Ciuhuiiv, Șevcenkove. ''În direcția Donețk, unde agresorul nu și-a atins obiectivul trasat, și-a concentrat eforturile pe blocarea orașului Mariupol'', se mai specifică în comunicat. În direcția Vasilivka, inamicul continuă operațiunile ofensive în zonele localităților Skadovsk, Hola Pristan, Herson, Snihurivka, Nova Kahovka.

După regruparea trupelor ruse, acestea continuă să se deplaseze în direcția Herson și Mikolaiv. Trupele ruse au debarcat la Harkov, unde au loc lupte, anunță SBU. Șeful Administrației Regionale de Stat Sumi a vorbit despre atrocitățile comise de invadatorii ruși într-unul dintre orașele din regiune. Până la două blindate acționează în zonele localităților Vasilivka, Krasno Poli, Novopetrivka, din raionul Berdeansk. În zona operațională a Mării Negre, inamicul desfășoară un grup naval și continuă să se pregătească pentru o operațiune de debarcare navală'', a menționat Statul Major. În același timp, a adăugat Statul Major, fără a avansa cu succes, forțelor sale continuă să lanseze atacuri intense cu rachete și bombe asupra infrastructurii strategice ucrainene pentru a intimida populația civilă, care rezistă cu curaj cot la cot cu Forțele Armate ale Ucrainei. "Moralul inamicului și voința lui de a câștiga scade rapid, din cauza apărării stabile a trupelor noastre. Ocupanții au pierderi pe toate liniile de luptă", se mai precizează în comunicat.

Sursa: UNIAN/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău