Statul Islamic revendică atentatul sinucigaș împotriva școlii militare din Kabul

  • 30 Mai 2019 18:00
Statul Islamic revendică atentatul sinucigaș împotriva școlii militare din Kabul

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaș care a vizat joi Universitatea afgană de apărare națională, o instituție de învățământ superior situată în vestul orașului Kabul, atacul soldându-se cu cel puțin șase morți, relatează AFP,citat de Agerpres.


''Explozia a avut loc la prânz (ora 7,30 GMT), aproape de poarta de intrare în Universitatea Mareșal Fahim, la marginea șoselei'', a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Firdaws Faramarz. Atacatorul kamikaze, care mergea pe jos, ''a fost reperat de un soldat și și-a detonat încărcătura înainte de a-și atinge ținta'', a explicat el.

Potrivit celui mai recent bilanț, șase persoane au murit și alte 16 au fost rănite, potrivit lui Faramarz.

Atentatul, survenit la o oră când numeroși cadeți părăsesc instituția în această perioadă de Ramadan, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit site-ul american Site, specializat în supravegherea grupărilor islamiste și extremiste.

SI a afirmat că a omorât ''50 studenți militari''.

Academia militară națională afgană, înființată în 2005, formează ofițeri superiori ai armatei. O mare anexă a universității adăpostește o bază ultrasecurizată cu numeroși soldați ai NATO care îi instruiesc pe cadeții afgani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău