Statul Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței

  • 04 Februarie 2015 14:59
Statul Islamic lansează noi amenințări la adresa Franței

Grupul Statul Islamic a formulat noi amenințări împotriva Franței, susținând, într-o înregistrare video difuzată marți pe forumuri islamiste și jihadiste, că are mii de adepți în această țară și că aceștia sunt gata de atac, informează Agerpres.

Înconjurat de alți șase bărbați îmbrăcați în pantaloni de camuflaj, înarmați și mascați, un jihadist îi îndeamnă în franceză pe musulmani să ia drept țintă milioanele de persoane care au defilat în ianuarie pentru a-și afișa solidaritatea cu Charlie Hebdo.

Această publicație satirică a fost ținta la 7 ianuarie, la Paris, a unui atac comis de doi jihadiști francezi și în care au fost uciși 12 oameni.

Bărbatul îi încurajează pe musulmani să atace cu cuțitul polițiști și soldați, pentru a face rost de pistoale și arme.

Gruparea SI îi îndeamnă pe toți musulmanii din Franța să părăsească în cel mai scurt timp posibil această țară, pentru a se muta în teritorii aflate sub controlul SI, în Irak și Siria, și îi cere președintelui francez Francois Hollande să-i elibereze pe toți islamiștii aflați în detenție și să le elibereze pașapoarte pentru ca aceștia să poată ajunge la SI.

Bărbatul, care pare tânăr și are o barbă lungă, afirmă de asemenea că autorii atacurilor împotriva revistei Charlie Hebdo, a magazinului cu produse cușer, din 9 ianuarie, și cel care a agresat cu cuțitul polițiști lângă Tours (vest-centrul Franței) din 20 ianuarie au jurat cu toții credință SI.

Gruparea Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), cu baza în Yemen, a revendicat atacul împotriva Charlie Hebdo, în timp ce autorul atacului împotriva supermarketului cușer a declarat că face parte din SI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău