Statul împrumută 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului regional Bălți

  • 05 Iulie 2023 13:39
Statul împrumută 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului regional Bălți

Statul urmează să împrumute de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului regional Bălți. Potrivit ministrei sănătății, Ala Nemerenco, costurile pentru noua instituție medicală sunt mult mai înalte, însă restul resurselor vor fi granturi alocate de partenerii de dezvoltare, transmite IPN.

Declarațiile au fost făcute la ședința Guvernului, unde a fost aprobat proiect de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului-cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Data limită de debursare este stabilită 31 decembrie 2028. Maturitatea maximă aferentă creditului este de 20 ani.

„Spitalul regional Bălți va fi construit pe un teren de 5 hectare, care a fost deja stabilit. Este vorba de dispersarea unor servicii din Chișinău de nivel terțiar înalt tehnologizat pentru populația regiunii nord”, a notat ministra. Spitalul va avea o suprafață estimativă de 38 de mii de metri pătrați, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 paturi în regim ambulatoriu de o singură zi. Beneficiarii finali fiind populația din regiunea de nord a Republicii Moldova, care va avea acces la servicii medicale calitative și sigure, cu echipamente de ultimă generație. Terenul pe care va fi edificat spitalul este amplasat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău