Statul a vândut cota deținută în cadrul unei companii de construcții

  • 24 Aprilie 2021 13:45
Statul a vândut cota deținută în cadrul unei companii de construcții Bizlaw

Statul urmează să încaseze 4.766.375,34 lei în schimbul pachetului majoritar de acțiuni la compania de construcții SA ”Aqua - Prut”. Acțiunile au fost vândute prin intermediul licitației cu strigare, desfășurată la Bursa de Valori a Moldovei, informează Bizlaw.md.

Potrivit datelor publicate de autorități, cele 163.962 acțiuni deținute de stat au fost vândute la un preț de 29,07 lei per unitate, precizează sursa citată. Aqua-Prut are un capitat social de 1.928.853 lei, dintre care 1.475.658 lei este cota parte a statului. Valoarea nominală a unei acțiuni, anunțată la începutul lunii, e de 9 lei.

SA Aqua-Prut este o societate pe acțiuni de tip deschis, care desfășoară lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide. Adresa juridică a companiei este în localitatea Roșu din raionul Cahul. Întreprinderea poate desfășura următoarele activități nelicențiate.

Inițiatorul licitației a fost Agenția Proprietății Publice pe lângă Ministerul Economiei al Republicii Moldova. Modul de petrecere a licitației este vânzarea acțiunilor în pachete unice prin intermediul licitațiilor cu strigare, fiind asigurate principiile publicității, transparenței și egalității tuturor participanților.

În total, statul a scos la licitație pachetele deținute în 15 societăți pe acțiuni. Licitațiile urmează să fie organizate până la sfârșitul lunii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău