Statistică Germania | Tot mai mulți părinți își numesc copiii după personajele din ''Game of Thrones''

  • 15 Aprilie 2019 12:59
Statistică Germania | Tot mai mulți părinți își numesc copiii după personajele din ''Game of Thrones''

Pasionați de celebrul serial ''Game of Thrones'', tot mai mulți părinți din Germania își botează copiii cu numele personajelor din film, cel mai popular prenume pentru nou-născuți fiind cel inspirat de personajul Jon Snow, relatează dpa.

Astfel, din 2006, Jon a apărut de 365 de ori drept primul sau al doilea prenume ales de părinții germani pentru copiii lor, potrivit cercetătorului amator Knud Bielefeld.

Un alt nume la modă inspirat din saga americană este Arya. Cel puțin 250 de fete au primit numele inspirat de personajul verișoarei lui Jon Snow, Arya Stark.

Numele Brandon (Stark) apare de 185 de ori în data de baze a lui Knud Bielefeld, în timp ce forma sa prescurtată, Bran, a fost găsită de 20 de ori.

Sansa (31), Dany (25), Daenerys (6) și Tyrion (6) apar de asemenea în certificatele de naștere germane.

"Găsesc, de asemenea, interesant numele Khaleesi, care apare de 16 ori în baza mea de date", a spus Bielefeld. "Khaleesi în GoT nu este un nume, ci un titlu, însă bebelușii sunt numiți în continuare așa", a mai spus el.

Pe de altă parte, multe nume din GoT se aseamănă cu nume germane sau britanice cunoscute și, prin urmare, nu par prea exotice, a adăugat el.

Cu toate acestea, nu sunt destui Tyrion pentru a apărea în topul primelor zece cele mai populare nume germane. Prenumele Emma și Ben se regăsesc în peste 10.000 de certificate de naștere din ultimii 13 ani în Germania.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău