Stația Spațială Internațională va fi mutată pentru a evita impactul cu o bucată desprinsă dintr-un fost satelit chinezesc

  • 10 Noiembrie 2021 18:10
Stația Spațială Internațională va fi mutată pentru a evita impactul cu o bucată desprinsă dintr-un fost satelit chinezesc

Stația Spațială Internațională (ISS) va efectua miercuri o scurtă manevră pe orbită pentru a evita impactul cu un deșeu spațial, un fragment desprins dintr-un fost satelit chinezesc, a anunțat agenția spațială rusă Roscosmos, citată de Reuters.

ISS, la bordul căreia se află în prezent șapte astronauți, își va ridica altitudinea de zbor cu 1.240 de metri pentru a evita impactul cu acel fragment și se va stabiliza pe o orbită de 470,7 kilometri deasupra Pământului, au anunțat specialiștii de la Roscosmos, care nu au precizat însă dimensiunile acelui deșeu spațial.

"Pentru a evita deșeul spațial, specialiștii de la centrul de control pentru misiuni spațiale au calculat cum să corecteze orbita Stației Spațiale Internaționale", a precizat agenția rusă, citată de Agerpres.

Pentru a realiza această manevră pe orbită, ISS se va baza pe motoarele unui vehicul de tip cargo Progress, care este andocat la structura externă a stației.

O cantitate tot mai mare de deșeuri spațiale amenință în prezent sateliții ce orbitează Pământul, făcându-i pe asiguratori să rămână prudenți atunci când semnează contracte ce vizează dispozitive care transmit fișiere text, hărți, înregistrări video și date științifice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău