Statele Unite vor trimite Ucrainei un ajutor financiar de peste 13 miliarde dolari

  • 12 Martie 2022 17:22
Statele Unite vor trimite Ucrainei un ajutor financiar de peste 13 miliarde dolari

Senatul Statelor Unite ale Americii a votat, joi, un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în care sunt incluse și 13,6 miliarde de dolari ce urmează să ajungă în Ucraina ca sprijin financiar pentru această țară care înfruntă invadatorii ruși de mai bine de două săptămâni, scrie CNN.

Votul din Senatul american a fost unul bipartizan, susținut și de democrați dar și de republicani.

Liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a spus într-un discurs de la pupitrul camerei superioare că ajutorul pentru Ucraina reprezintă motivul pentru care a fost nevoie ca noul buget să fie votat rapid, scrie DIGI24.

„Poporul ucrainean are nevoie de ajutorul nostru imediat, iar acest omnibus este cel mai rapid și mai direct mod de a îi acorda un ajutor rapid.

Poporul ucrainean luptă pentru viața sa și pentru supraviețuirea tinerei lui democrații. Congresul are o obligație morală să îi sprijine în acest moment în care el opune rezistență răutății lui Vladimir Putin și campaniei sale de carnaj”, a spus Schumer.

Din cele 13,6 miliarde, sunt stabilit sume pentru ajutor economic, de apărare și umanitar. În textul proiectului sunt incluse și prevederi pentru aplicarea sancțiunilor.

Pachetul de ajutor prevede și 4 miliarde de dolari pentru ajutorul refugiaților care au fugit din Ucraina sau care au fost strămutați. De asemenea, el lărgește autoritatea prezidențială în ce privește transferul de echipamente de apărare pentru Ucraina și țările aliate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău