Statele Unite vor susține în continuare democrația în Republica Moldova

  • 07 Noiembrie 2012 15:50
Statele Unite vor susține în continuare democrația în Republica Moldova

Ambasada americană la Chișinău a organizat, miercuri, 7 noiembrie, o recepție cu ocazia alegerilor prezidențiale, care au avut loc în Statele Unite.

La eveniment au fost invitați oficiali și reprezentanți ai societății civile, care au remarcat importanța alegerilor americane în lume și pentru Republica Moldova. Ambasadorul american la Chișinău, Wiliam Moser, a declarat că Washingtonul va susține în continuare democrația în Republica Moldova.

Ambasadorul american la Chișinău, Wiliam Moser, a menționat importanța procesului electoral pentru Statele Unite. El a subliniat că pe președintele reales, democratul Barack Obama, îl așteaptă o serie de provocări, adăugând că Statele Unite sunt o țară stabilă, de aceea schimbările nu vor surveni brusc. Wiliam Moser a declarat, de asemenea, că Washingtonul va oferi în continuare sprijin pentru procesele democratice în Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a subliniat că urmărește de mult timp și cu interes alegerile prezidențiale. Președinetele a adăugat că și-ar dori și pentru Republica Moldova o democrație similară celei americane.

Politicienii de la Chișinău au de învățat de la cei americani să fie responsabili și să dea dovadă de mai multă cultură politică, a menționat primul ministru, Vlad Filat.

În opinia mai multor analiști ai vieții politice, invitați la eveniment, alegerile americane nu vor influența prea mult relațiile cu Republica Moldova. Atât Corneliu Ciurea, cât și Arcadie Barbăroșie, au subliniat că Statele Unite vor fi un prieten al Republicii Moldova, atât timp cât aceasta va continua reformele inițiate.

În cadrul evenimentului, invitații au votat simbolic pentru cei doi candidadați, Barack Obama și Mitt Romney, iar rezultatele l-au dat câștigător pe Barack Obama.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău