Statele Unite vor crea o nouă agenție pentru securitate cibernetică

  • 11 Februarie 2015 15:47

SUA vor crea o nouă agenție pentru monitorizarea amenințărilor în domeniul securității cibernetice, care să colecteze și să analizeze informații privind un spectru de riscuri, a anunțat un oficial al administrației Obama, relatează Agerpress.

Cyber Threat Intelligence Integration Center (CTIIC) va fi un centru de colectare de informații care va identifica diferitele amenințări în domeniul securității cibernetice, 'astfel încât departamentele și agențiile responsabile să afle de aceste amenințări cât mai aproape de timpul real', a declarat un oficial sub rezerva anonimatului.

Obama a plasat securitatea cibernetică în fruntea agendei sale pe 2015 după recentele atacuri ale hackerilor împotriva Sony Pictures, Home Depot Inc, Anthem Inc, Target Corp și chiar a guvernului federal.

Admnistrația Obama încearcă să conecteeze agențiile, 'astfel încât să fie un singur nod pentru întregul guvern SUA', a declarat Shawn Henry, președinte al agenției de securitate cibernetică CrowdStrik, într-o emisiune la CBS.

'Aceasta este o strategie bună. Este important deoarece sunt atât de multe informații secrete care ne vin. Trebuie să colaborăm și să le punem împreună', a explicat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău