Statele Unite urmăresc cu îngrijorare evoluția unui nou uragan, Irma

  • 05 Septembrie 2017 13:35
Statele Unite urmăresc cu îngrijorare evoluția unui nou uragan, Irma

La nici zece zile de la trecerea devastatoare a uraganului Harvey, Statele Unite, și mai ales Florida, urmăresc cu îngrijorare evoluția unui nou uragan, Irma, iar câteva insule din Caraibe, precum Puerto Rico, Haiti și Antilele Mici se află deja în stare de alertă, informează romania-actualitati.ro.

Uraganul Irma a fost ridicat luni la categoria 4 (din 5) - nivelul maxim atins de Harvey care a devastat mai multe regiuni din statele Texas și Louisiana - și amenință o zonă care se întinde din Caraibe până în Florida, unde a fost instaurată stare de alertă, a anunțat Centrul Național pentru Uragane din SUA (NHC).

Guvernatorul din Florida, Rick Scott, a declarat urgență pe tot teritoriul statului său pentru pregătirea în vederea sosirii furtunii, spre sfârșitul săptămânii.

Luni noaptea, uraganul Irma se îndrepta spre Insulele Leeward aducând rafale de vânt de până la 215 km/ h.

Uraganul Irma este așteptat să ajungă în nordul Puerto Rico, un teritoriu american, miercuri, în jurul orei 12:00 GMT, fenomenul putând determina o creștere a nivelului mării cu 3 metri peste cel normal, până la 25 de centimetri de precipitații și "valuri mari, distructive", conform NHC.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău