Statele Unite și-au rezervat 100 de milioane de doze din potențialul vaccin al alianței Biontech-Pfizer

  • 22 Iulie 2020 17:37
Statele Unite și-au rezervat 100 de milioane de doze din potențialul vaccin al alianței Biontech-Pfizer

Guvernul american va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a obține 100 de milioane de doze dintr-un potențial vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de alianța germano-americană Biontech-Pfizer, au anunțat miercuri cele două laboratoare, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

''Guvernul american a dat o comandă inițială de 100 de milioane de doze pentru suma de 1,95 de miliarde de dolari și ar putea achiziționa 500 de milioane de doze suplimentare'', menționează într-un comunicat cele două societăți farmaceutice.

Laboratorul german Biontech și cel american Pfizer colaborează de câteva luni la un proiect de vaccin aflat în prezent în faza decisivă a testelor clinice pe scară largă, după rezultate preliminare încurajatoare.

Statele Unite urmează să primească primele doze imediat ce Pfizer va obține aprobarea autorităților sanitare americane și va reuși să producă vaccinul.

Obiectivul celor două laboratoare este să producă 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului 2020 și peste 1,3 miliarde de doze anul viitor.

Biontech și Pfizer au anunțat la începutul lunii iulie rezultate preliminare pozitive după ce vaccinul a fost testat pe 45 de voluntari. Potrivit celor două companii, vaccinul lor ''este capabil să genereze un răspuns al anticorpilor neutralizanți la oameni la niveluri superioare sau egale celor observate în serurile convalescente și face acest lucru cu doze relativ reduse''.

Însă pentru imunizarea unei persoane va fi nevoie de două doze de vaccin, injectate la șapte zile distanță între ele.

Urmează acum să înceapă testele clinice pe scară largă, iar acestea se vor desfășura în special în Brazilia și Argentina.

''Suntem de asemenea în discuții avansate cu numeroase alte guverne și sperăm să anunțăm curând acorduri suplimentare de livrare'', a indicat într-un alt comunicat directorul Biontech, Ugur Sahin.

Marți, guvernul britanic a anunțat la rândul său un acord cu alianța Biontech-Pfizer pentru achiziția a 30 de milioane de doze de vaccin.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău