Statele Unite și Marea Britanie consideră că Rusia ar fi responsabilă de atacul chimic din Siria

  • 10 Aprilie 2017 09:03
Statele Unite și Marea Britanie consideră că Rusia ar fi responsabilă de atacul chimic din Siria

Statele Unite și Marea Britanie consideră că Federația Rusă ar fi responsabilă de atacul chimic din Siria, dat fiind că nu s-a asigurat că Damascul a renunțat la arsenalul său chimic.

Washingtonul dorește, acum, să afle dacă Moscova a știut, săptămâna trecută, că sirienii intenționează să utilizeze arme chimice. Secretarul de Stat american, Rex Tillerson va efectua pe 11 și 12 aprilie o vizită la Moscova, unde va acuza Rusia de complicitate și tăinuire a crimelor de război comise de regimul lui Bashar al-Assad, susține publicatia britanica The Sunday Times.

Conform rapoartelor mass-media, în prezent, SUA lucrează la versiunea potrivit căreia Rusia ar putea fi implicata în atacul chimic din provincia siriana Idlib, care a ucis cel puțin 80 de persoane. Postul de televiziune CNN sustine ca Pentagonul caută dovezi că Federația Rusă fie știa despre pregătirea atacului chimic al fortelor lui Assad, fie a participat direct la atac. 

De asemenea, secretarul de stat american a acuzat Rusia de încălcarea acordului din 2013 privind monitorizarea distrugerii armelor chimice siriene, spunând că Moscova și-a neglijat obligațiile. 

Și ministrul apărării din Marea Britanie, Michael Fallon, a declarat zilele trecute ca Rusia și Vladimir Putin trebuie să își îndeplinească obligațiile asumate de distrugere completa a arsenalului de arme chimice detinut de Assad și să se alature total eforturilor de menținere a păcii ale ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău