Statele Unite | Purtătorul de cuvânt prezidențial și-a cerut scuze după ce l-a comparat pe Bashar al-Assad cu Hitler

  • 12 Aprilie 2017 09:06
Statele Unite | Purtătorul de cuvânt prezidențial și-a cerut scuze după ce l-a comparat pe Bashar al-Assad cu Hitler

Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale și-a cerut scuze marți noaptea, după ce a stârnit un val de indignare comparându-l cu Adolf Hitler pe președintele Siriei, Bashar al-Assad. Sean Spicer a declarat că dictatorul nazist nu a utilizat niciodată arme chimice, iar comentariile sale au atras critici acide pe rețelele sociale, întrucât purtătorul de cuvânt a uitat despre gazarea a milioane de evrei în lagărele de concentrare ale regimului nazist din Germania, transmite Reuters.

Spicer a făcut declarația șocantă în timp ce discuta cu jurnaliștii despre atacul chimic soldat cu 87 de morți, inclusiv 31 de copii, în provincia Idlib. Washingtonul a aruncat vina pentru atacul chimic sângeros pe forțele fidele președintelui Bashar-al-Assad.

”Am avut pe cineva atât de josnic ca Hitler, care nu s-a coborât niciodată la utilizarea armelor chimice”, a declarat Spicer atunci când a fost întrebat despre alianța dintre Moscova și Damasc.

Regimul nazist a ucis șase milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial, cei mai mulți și-au pierdut viața în camerele de gazare care funcționau la scară industrială în lagărele de concentrare din Europa.

”Cred că atunci când ajungi să utilizeze gaz sarin, atunci avem un nu... el nu a utilizat gazul împotriva propriilor săi oameni așa cum face Assad”, a completat Spicer.

Ulterior, purtătorul de cuvânt și-a cerut scuze pentru acel comentariu nepotrivit.

”A fost o greșeală. Nu trebuia să fac asta și nu voi mai face asta. A fost nepotrivit și insensibil”, a declarat Spicer într-un interviu pentru CNN.

Declarația purtătorului de cuvânt prezidențial a stârnit un val de indignare imediat, mai ales pentru că a avut loc în timpul paștelui evreiesc, iar unele grupuri l-au acuzat că minimalizează crimele lui Hitler.

”Sean Spicer nu mai are integritatea pentru a servi ca secretar de presă la Casa Albă. Președintele Trump trebuie să-l demită imediat”, a delcarat directorul executiv al Centrului pentru Respect Reciproc ”Anne Frank”, Steven Goldstein.

Casa Albă nu a reacționat față de comentariile nepotrivite făcute de Sean Spicer, a cărui demisie a fost cerută inclusiv de către liderul democrat din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Ploaie ușoară
Umiditate:94 %
Vint:7,85 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
13
Sat
16
Sun
18

Curs oficial BNM 19 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6854 0.0790
USD 17.7619 0.0045
RON 4.4010 0.0152
UAH 0.6477 0.0030
RUB 0.2410 0.0012
Arhivă Radio Chișinău