Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

  • 24 Iunie 2022 12:21
Statele Unite oferă Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 450 de milioane de dolari, a anunțat joi John Kirby, oficial care coordonează comunicarea Casei Albe pe probleme strategice, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta duce la "aproximativ 6,1 miliarde" de dolari suma totală a ajutorului militar oferit de Washington Kievului de la invadarea țării de către Rusia și la 6,8 miliarde de dolari de când Joe Biden este președinte, a afirmat Kerby.

Această nouă componentă a asistenței oferite Ucrainei prevede în special livrarea a patru sisteme Himars (High Mobility Artillery Rocket System), lansatoare de rachete puternice montate pe blindate ușoare.

Armata ucraineană insistă mult asupra necesității de a avea acest tip de sisteme, în contextul în care, în prezent, conflictul a intrat într-o nouă fază, mai statică, concentrată pe regiunea Donbas din estul țării și în care artileria grea a căpătat un rol mai important.

Noua componentă a asistenței militare americane mai cuprinde, printre altele, muniție, 2.000 de arme automate și bărci de patrulare.

John Kirby a mai spus că partea americană este "zilnic" în contact cu cea ucraineană cu privire la nevoile militare și a precizat că Statele Unite își proporționează și își reconfigurează livrările de echipamente pentru ca ajutorul acordat să rămână "pertinent". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău