Statele Unite cred că Rusia încearcă să se aprovizioneze cu arme din Coreea de Nord

  • 29 Iulie 2023 13:20
Statele Unite cred că Rusia încearcă să se aprovizioneze cu arme din Coreea de Nord

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat sâmbătă că Statele Unite cred că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, se află în Coreea de Nord pentru a asigura aprovizionarea Moscovei cu arme necesare invaziei Ucrainei, relatează AFP, citată de Agerpres.

După o vizită la Phenian a ministrului Serghei Șoigu, Antony Blinken a declarat că Rusia încearcă să-și procure arme de la aliații săi.

„Mă îndoiesc sincer că se află în vacanță acolo”, a declarat pentru presă Antony Blinken, aflat în vizită în Australia.

„'Vedem că Rusia caută cu disperare sprijin, arme, oriunde le poate găsi, pentru a-și continua agresiunea împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

„O vedem în Coreea de Nord, o vedem și cu Iranul, care a furnizat Rusiei numeroase drone, pe care Moscova le folosește pentru a distruge infrastructura civilă și pentru a ucide civili în Ucraina”, a mai spus Blinken.

În timpul vizitei sale în Coreea de Nord, Serghei Șoigu s-a întâlnit cu liderul țării, Kim Jong Un, cu care a avut o „discuție amicală”, potrivit presei oficiale nord-coreene.

Rusia, un aliat istoric al Coreei de Nord, este una dintre puținele țări cu care Phenianul întreține relații de prietenie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău