Statele Unite avertizează cu o intervenție militară împotriva Turciei în Siria „dacă va fi necesar”

  • 22 Octombrie 2019 09:19
Statele Unite avertizează cu o intervenție militară împotriva Turciei în Siria „dacă va fi necesar”

Statele Unite avertizează cu o intervenție militară împotriva Turciei în Siria.

Președintele SUA, Donald Trump, a spus ieri că un număr limitat de militari americani vor rămâne în Siria pentru a proteja câmpurile petroliere și pentru menținerea unei garnizoane din sudul Siriei, Tanf, la granița cu Iordania.

Militarii americani vor rămâne în garnizoana Tanf la cererea Israelului și a Iordaniei - a declarat președintele Trump reporterilor, după o întâlnire a cabinetului său la Casa Albă.

Este pentru a doua oară în acest an când, după ce a anunțat retragerea tuturor trupelor americane din Siria, Donald Trump reconsideră decizia retragerii complete, în urma unui val de dure critici bipartizane la Washington.

Acum administrația sa spune că va menține în Siria mai mult de 20% din trupe, ceea ce ar însemna că ar rămâne în jur de 200 de militari pentru a proteja zona de producție petrolieră și a preveni ca ea să cadă sub controlul grupului Stat Islamic sau a guvernului sirian, care recuperează teritoriul cu ajutorul Rusiei și Iranului.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru televiziunea CNBS, secretarul de stat Mike Pompeo a spus că președintele Trump este pe deplin pregătit să acționeze militar împotriva Turciei în Siria, dacă va fi necesar.

Administrația Trump preferă însă pacea și nu războiul - a insistat Mike Pompeo."

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău