Statele Unite avertizează asupra unor potențiale atacuri teroriste și răpiri de cetățeni străini în Turcia

  • 23 Octombrie 2020 17:51
Statele Unite avertizează asupra unor potențiale atacuri teroriste și răpiri de cetățeni străini în Turcia

Statele Unite au avertizat vineri asupra unor potențiale atacuri teroriste și răpiri în Turcia, vizând atât cetățeni americani, cât și alți cetățeni străini, a indicat Ambasada SUA din Ankara, transmit dpa și AFP, citate de Agerpres.

Avertismentul se bazează pe "informații credibile" primite de misiunea americană și se referă la posibile atacuri "împotriva Consulatului general al SUA, cât și împotriva altor locații din Turcia", conform alertei de securitate emise de ambasadă.

Toate serviciile pentru cetățeni americani, inclusiv serviciile de viză de la ambasada americană din capitala turcă Ankara, de la consulatele din Istanbul și Adana (sud), precum și de la agenția consulară din Izmir au fost suspendate temporar.

Cetățenii americani sunt sfătuiți să dea dovadă de precauție mai ales în locurile unde pot fi prezenți un număr important de străini sau în centrele comerciale și clădirile de birouri.

În 2015 și 2016, Turcia a fost scena mai multor atentate sângeroase atribuite grupării Stat Islamic sau revendicate de aceasta. În noaptea de Anul nou 2017, 39 de oameni, în majoritate străini, au murit într-un atac la clubul Reina din Istanbul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău