Statele Unite avertizează asupra planurilor Chinei de extindere a influenței asupra Italiei

  • 30 Septembrie 2020 17:59
Statele Unite avertizează asupra planurilor Chinei de extindere a influenței asupra Italiei

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a exprimat preocupare, miercuri, privind planurile Chinei de extindere a influenței economice asupra Italiei, în timp ce Guvernul de la Roma a dat asigurări că va ține cont de avertismente în dezvoltarea sistemului 5G, informează Mediafax,preluat de Digi24.ro

Statele Unite au îndemnat în mod repetat Italia, țară în care sunt baze militare americane, să nu aprofundeze relațiile cu China, iar Mike Pompeo a reiterat mesajul în cursul unei întrevederi cu Luigi di Maio, ministrul italian de Externe.

"Am avut cu ministrul italian de Externe o conversație lungă referitoare la preocupările SUA că Partidul Comunist chinez încearcă să exercite presiuni economice asupra Italiei pentru a-și atinge obiectivele strategice", a declarat Mike Pompeo, citat de agenția Reuters.

"De asemenea, Statele Unite îndeamnă Guvernul italian să analizeze atent riscurile de securitate națională și la nivelul protejării sferei private a cetățenilor prezentate de companii tehnologice care au legături cu Partidul Comunist chinez", a subliniat Mike Pomepo.

Luigi din Maio a afirmat că menține angajamentele față de partenerii occidentali și înțelege poziția Statelor Unite.

"În problema 5G, i-am spus secretarului Mike Pompeo că suntem conștienți de preocupările aliatului american și înțelegem deplin responsabilitatea fiecărei țări în privința securității", a subliniat Luigi di Maio.

Italia a generat preocupări în SUA anul trecut, când a devenit prima economie dezvoltată din Occident care s-a alăturat proiectului chinez de infrastructură Inițiativa o Centură și o Șosea (Belt and Road Initiative).

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău