Statele Unite au cerut Ugandei să primească 2.000 de refugiați afgani. Au mai acceptat Albania și Kosovo

  • 17 August 2021 19:25
Statele Unite au cerut Ugandei să primească 2.000 de refugiați afgani. Au mai acceptat Albania și Kosovo

Uganda a anunțat marți că a acceptat o solicitare din partea Statelor Unite de a primi temporar 2.000 de refugiați din Afganistan după preluarea puterii de către talibani, transmite Reuters, citat de DIGI24.

Statul est-african are o îndelungată experiență de a primi pe teritoriul său refugiați de pe urma conflictelor. În prezent, Uganda găzduiește în jur de 1,4 milioane de refugiați, majoritatea din Sudanul de Sud, transmite sursa citată.

„Solicitarea a fost făcută ieri de guvernul SUA către excelența sa, președintele Yoweri Museveni, care și-a dat acordul să aducă 2.000 de afgani refugiați în Uganda”, a declarat Esther Anyakun Davinia pentru Reuters, ministru adjunct pentru asistență, pregătire pentru dezastre și refugiați din Kampala.

„Aceștia vor fi găzduiți aici temporar timp de trei luni, după care guvernul SUA îi va reloca în altă parte”, a adăugat oficialul ugandez. Cu toate acestea, nu este clar deocamdată când vor începe să sosească refugiații afgani.

Albania și Kosovo au acceptat, la rândul lor, solicitarea Statelor Unite de a prelua temporar refugiați afgani, menționează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău