Statele Unite ar putea oferi gaze Europei de Est pentru a scăpa regiunea de dependența de Rusia

  • 06 Iulie 2017 18:15
Statele Unite ar putea oferi gaze Europei de Est pentru a scăpa regiunea de dependența de Rusia

Președintele american, Donald Trump, a spus joi la Varșovia că SUA sunt dispuse să-și extindă cooperarea energetică cu Europa de Est pentru ca această regiune să nu mai fie niciodată ‘prizoniera’ Rusiei de care depinde pentru aprovizionarea cu gaze naturale, informează agenția EFE.

„SUA s-au angajat să asigure surse alternative de energie’, pentru Europa de Est, pentru ca această regiune să nu mai fie niciodată ‘prizoniera unicului furnizor energetic”, a indicat Trump în discursul susținut în piața Krasinski din Varșovia, un loc simbol al insurecției poloneze împotriva ocupației naziste, notează PaginadeRusia.

Promovarea exporturilor americane de gaze naturale lichefiate (GNL) către Europa de Est a fost consemnată de mass-media printre prioritățile de pe agenda vizitei pe care Trump o desfășoară în Polonia, potrivit Agerpres.

Polonia este inima geografică a Europei, dar, și mai important, în poporul polonez vedem sufletul Europei, a declarat joi, la Varșovia, președintele american Donald Trump, informează CNN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău