Statele Unite ar putea ataca din nou Siria pentru a descuraja utilizarea armelor chimice

  • 02 Februarie 2018 09:21
Statele Unite ar putea ataca din nou Siria pentru a descuraja utilizarea armelor chimice

Statele Unite ar putea întreprinde noi acțiuni militare împotriva forțelor guvernamentale siriene, pentru a descuraja utilizarea armelor chimice, afirmă surse oficiale de rang înalt de la Washington.

Fără a dezvălui identitatea acestor surse, Reuters citează declarații făcute joi presei, potrivit cărora administrația condusă de președintele american Donald Trump este preocupată de posibilitatea ca Siria să dezvolte noi mijloace de a lovi cu muniție chimică.

Aceleași surse susțin că forțele loiale președintelui sirian Bashar al-Assad au mai folosit ocazional arme chimice, în atacuri de amploare redusă, și după ce SUA au lovit cu rachete, în aprilie anul trecut, baza aeriană Shayrat din Siria, de unde a fost lansat atacul chimic asupra localității Khan Shaykhun.

Armele chimice ale Siriei ar putea ajunge și în afara teritoriului acestei țări și chiar în Statele Unite, dacă nu se iau măsuri la nivel internațional pentru a pune presiune asupra regimului de la Damasc, a spus unul din oficialii citați de Reuters, sub rezerva anonimatului.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău