Statele Unite ale Americii vor oferi R. Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari

  • 24 Noiembrie 2022 12:25
Statele Unite ale Americii vor oferi R. Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul ratificat celui de-al 14-lea Amendament la ACORDUL de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău