Statele Unite ale Americii au explorat perspectiva de a exporta tehnologie de producere a energiei nucleare Arabiei Saudite

  • 20 Februarie 2019 08:42
Statele Unite ale Americii au explorat perspectiva de a exporta tehnologie de producere a energiei nucleare Arabiei Saudite

Membri ai administrației președintelui american Donald Trump au explorat perspectiva de a exporta tehnologie de producere a energiei nucleare Arabiei Saudite, potrivit unui nou raport al democraților din Camera Reprezentanților, relatează dpa.

Raportul se bazează pe avertizori de integritate în contextului preocupărilor legate de securitatea națională și se axează pe perioada primelor săptămâni ale președinției lui Donald Trump.

Elijah Cummings, președintele comisiei, a declarat că graba Casei Albe în a încheia acordul este posibil să fi încălcat așa-numitul Atomic Energy Act și că este posibil ca acest lucru să se fi făcut "fără o analiză a Congresului, așa cum impune legea".

Arabia Saudită este deja sub presiune sporită în Congres, unde există mari nemulțumiri din cauza catastrofei umanitare din Yemen și a uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău