Statele Unite: Stare de urgență din cauza atentatului de la San Bernardino

  • 19 Decembrie 2015 12:15
Statele Unite: Stare de urgență din cauza atentatului de la San Bernardino

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a declarat vineri, 18 decembrie, stare de urgență în comitatul San Bernardino în urma atentatului de la 2 decembrie.

Acesta a fost cel mai sângeros atentat comis în Statele Unite din 2001 cu 14 morți și 26 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț, relatează AFP.

Până în prezent, autoritățile federale anunțaseră 22 de răniți în masacrul de la San Bernardino, pregătit de o pereche de origine pakistaneză.

'Există un context de dezastru și de pericol extrem pentru securitatea persoanelor și proprietăților din comitatul San Bernardino din cauza atacului' de la 2 decembrie, care a avut loc în cursul unei petreceri de Crăciun a angajaților din serviciile sanitare ale comitatului, a precizat Jerry Brown.

'Comitatul San Bernardino a reacționat la atentat cu toate resursele disponibile, inclusiv desfășurarea tuturor forțelor sale de ordine, pompierilor, personalului de urgență și a fost asistat de poliție pe autostrăzile din California, de FBI și de alte agenții locale', a adăugat guvernatorul.

'Circumstanțele atacului terorist, amploarea sa depășesc ori ar trebui să depășească capacitățile și responsabilitățile unei colectivități locale singure', a mai justificat Jerry Brown.

Noua situație se va traduce prin desfășurarea de resurse din Departamentul sănătății și serviciilor californiene de gestionare a urgențelor pentru a veni în ajutorul celor din zona urbană San Bernardino.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău