Statele Unite: Patru polițiști morți la un protest împotriva violenței poliției (VIDEO)

  • 08 Iulie 2016 11:05
Statele Unite: Patru polițiști morți la un protest împotriva violenței poliției (VIDEO)

Patru polițiști au fost împușcați mortal și cel puțin șapte au fost răniți în centrul Dallasului, în timpul unui protest față de uciderea zilele trecute a doi bărbați de culoare de către polițiști din Louisiana și Minnesota.

UPDATE: Șeful poliției din Dallas (statul Texas, sud), David Brown, a declarat că cei trei suspecți aflați în custodia poliției - doi bărbați și o femeie - nu cooperează cu autoritățile, iar un al patrulea suspect se află într-o parcare subterană și este implicat într-un schimb de focuri cu polițiștii, transmite vineri CNN.

Poliția negociază de 45 de minute cu unul dintre suspecți, într-un garaj din centrul orașului. Acesta le-a spus negociatorilor poliției că sunt amplasate bombe în întreg centrul orașului Dallas, că sfârșitul este aproape și că mai mulți ofițeri vor avea de suferit.

Primarul din Dallas a anunțat de altfel că centrul orașului este în continuare 'o scenă a crimei activă' și că oficialitățile încearcă să stabilească cât de extinsă este această zonă, informează Agerpres.

***
Șeful poliției din Dallas a precizat că au fost observați doi lunetiști care ar fi tras asupra forțelor de ordine, dar până acum nu a fost făcută nicio arestare. El a descris situația ca fiind haotică.

Incidentul are loc după ce doi bărbați de culoare au fost uciși de poliție în ultimele zile în împrejurări diferite în Statele Unite, provocând indignare în rândul opiniei publice. Președintele Barack Obama a deplâns cele două tragedii și a chemat poliția americană să se reformeze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău