Statele Unite, îngrijorate de încălcările continuu ale drepturilor omului în transnsitreană

  • 20 Februarie 2013 19:32
Statele Unite, îngrijorate de încălcările continuu ale drepturilor omului în transnsitreană

Ambasada Statelor Unite ale Americii împărtășește îngrijorările privind încălcările serioase și continuu ale drepturilor omului în regiunea transnsitreană menționate într-un Raport al Organizației Națiunilor Unite, prezentat recent.

Potrivit unui comunicat al ambasadei ameriane, reprezentanța diplomatică susține că, de asemenea a primit informații credibile despre aplicarea torturii, lipsirea de dreptul la un proces echitabil și existența în locurile de detenție din Transnistria a unor condiții ce nu fac față standardelor internaționale. Statele Unite se alătură îndemnului Organizației Națiunilor Unite la respectarea standardelor internaționale ale drepturilor omului in regiunea Transnistreană. 

Amintim că un raport ONU privind respectarea drepturilor omului în regiunea separatistă transnitreană, făcut public la sfîrșitul săptămânii trecute la Chișinău, denunță sistemul judiciar și situația îngrijorătoare a deținuților din penitenciarele din stânga Nistrului.

Experetul ONU Thomas Hammarberg a subliniat și problema școlilor cu predare în limba română din regiune. El le-a recomandat autorităților de la Tiraspol să restituie sediile școlilor, care au fost sechestrate încă în anii 2004-2006.

Raportul conține 38 de recomandări,  adresate autorităților de la Tiraspol, dar ale căror implementare ține de cooperarea cu structurile internaționale competente și cu Guvernul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău