Statele G20 nu au reușit să ajungă la un consens privind războiul din Ucraina

  • 02 Martie 19:44
Statele G20 nu au reușit să ajungă la un consens privind războiul din Ucraina

O reuniune a diplomaților de rang înalt din cadrul Grupului celor 20 de țări industrializate și în curs de dezvoltare (G20), desfășurată la New Delhi, s-a încheiat fără niciun consens cu privire la războiul din Ucraina, relatează The Guardian.

Majoritatea membrilor G20 au condamnat cu fermitate războiul din Ucraina, Rusia și China nefiind de acord, a declarat președintele actual al G20, din partea Indiei, după reuniune, scrie G4Media.

Ministrul indian de externe, Subrahmanyam Jaishankar, a afrimat că au existat „divergențe” pe tema războiului din Ucraina „pe care nu le-am putut reconcilia, deoarece diverse părți au avut opinii diferite”.

„Dacă am fi avut o întâlnire perfectă a minților pe toate chestiunile, ar fi fost o declarație colectivă”, a adăugat el.

O mare parte dintre interacțiuni au fost dominate de discuțiile despre război și despre influența globală tot mai mare a Chinei, a spus el, adăugând că membrii au fost de acord cu privire la majoritatea problemelor care implică preocupările națiunilor mai puțin dezvoltate, „cum ar fi consolidarea multilateralismului, promovarea securității alimentare și energetice, schimbările climatice, problemele de gen și combaterea terorismului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău