State care recunosc certificatele de vaccinare anti-COVID din Republica Moldova. Italia și Rusia nu se regăsesc printre ele

  • 05 Septembrie 2021 13:25
State care recunosc certificatele de vaccinare anti-COVID din Republica Moldova. Italia și Rusia nu se regăsesc printre ele

Certificatele de vaccinare anti-COVID-19 din Republica Moldova sunt recunoscute în 30 de state. Totodată, mai multe țări, inclusiv Italia, Rusia, Franța și Marea Britanie, ezită să accepte pe teritoriul lor, doar în baza certificatelor de vaccinare, cetățeni moldoveni imunizați cu seruri administrate în Republica Moldova. 

Astfel, cu nouă state s-a convenit recunoașterea reciprocă a acestor documente, în plan bilateral, prin schimb de note. Este vorba despre Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia, după cum informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alte 21 de țări au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene. Acestea sunt: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Ministerul de Externe notează că se examinează demersuri similare prin canale diplomatice, înaintate ministerelor afacerilor externe din Cehia, Polonia, Marea Britanie, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Italia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Serbia, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

Alertele de călătorie în străinătate sunt actualizate săptămânal, în fiecare zi de vineri.

Mai multe informații privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state pot fi găsite AICI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău