Starturi Olimpice de Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

  • 21 Mai 2022 10:02
Starturi Olimpice de Ziua  Sportivului și a Mișcării Olimpice

În Rep. Moldova astăzi este marcată Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Evenimentul va demara cu o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), aceste competiții pot deveni adevărate starturi olimpice pentru viitorii campioni, dar și o alternativă sănătoasă pentru un mod de viață activ și echilibrat, motivând tinerii să practice sportul regulat.

Starturile Olimpice vor începe la ora 09:30 în parcul Valea Morilor lângă scările cu Havuz. La acest eveniment vor lua pate medaliați olimpici și sportivi de performanță: Larisa Popova, Veaceslav Gojan, Oleg Moldovan, Timofei Screabin, Serghei Mureico, Zalina Marghieva, Ana Dulce, Serghei Marghiev, Dan Olaru, Alexandra Mîrca, etc.

Câștigătorii Cursei Olimpice vor beneficia de diplome și cadouri. În cadrul evenimentului vor avea loc, de asemenea, competiții sportive între elevii școlilor din municipiu, organizate de Federația Sportului Școlar.

Președintele CNOS Nicolae Juravschi a adresat un mesaj cu prilejul evenimentului: „Această zi aduce valorile olimpice și bucuria practicării exercițiului fizic tuturor amatorilor sportului. Ea se prezintă totodată drept o oportunitate de implicare a tineretului în sport pentru o viață mai echilibrată și sănătoasă. Sportivii sunt ambasadori excelenți ai țării. Este important să depunem eforturi consistente pentru a le asigura o bună pregătire în acest ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Împreună spre succesul olimpic!” – se arată în mesajul dublului campion olimpic la canoe, Nicolae Juravschi.

Ziua  Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai. Potrivit CNOS, prin această sărbătoare onorăm sportivii, valorile naționale pentru a asigura continuitatea succesului sportului moldovenesc.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău