STARS AND STRIPES: SUA planifică un exercițiu amplu în regiunea Mării Negre

  • 12 Iunie 2017 10:12
STARS AND STRIPES: SUA planifică un exercițiu amplu în regiunea Mării Negre Sursa: www.stripes.com

Comandanții Regimentului 2 Cavalerie al armatei SUA și Comandamentului 7 de pregătire a armatei SUA, alături de națiuni aliate și partenere, și-au unit forțele vineri pentru a planifica un exercițiu la scară largă, în regiunea Mării Negre, în această vară.

Exercițiul Saber Guardian va fi cel mai mare dintre cele 18 exerciții conduse de SUA în regiunea Mării Negre în acest an și cel mai mare exercițiu anual Sabre Guardian efectuat vreodată. Peste 25.000 de soldați din 23 de națiuni aliate și partenere vor participa la antrenamentele din peerioada 11-20 iulie.

"Odată ce trecem frontiera în [Republica Cehă] și în Austria, începe jocul", a declarat generalul Tony Aguto, comandantul general al celui de-al 7-lea comandament de pregătire a armatei. "Trebuie să pornești cu gândul că te duci la luptă. Cred cu tărie că instruirea duce la descurajare. Aceasta este pregătirea pe care trebuie să o facem".

Regimentul 2 Cavalerie va călători la aproximativ 1.700 de mile depărtare de la baza lor din Vilseck, către regiunea Mării Negre, pentru a-și testa capacitățile de desfășurare rapidă. Brigada 3 blindate și Divizia 4 infanterie se vor reuni la baze de instruire din Bulgaria, Ungaria și România, de la baze din întreaga Europă.

Soldații vor efectua un exercițiu de artilerie cu foc, mai multe exerciții de antrenament pe câmp și exerciții de tragere, mai multe treceri de râuri și un exercițiu în caz de accidente în masă. La încheierea exercițiului Saber Guardian, Regimentul 2 Cavalerie va traversa Marea Neagră, pentru a participa la exercițiul Noble Partner din Georgia. "Analizând ce facem în Europa de Est, vedem că nu numai că ridicăm propriile standarde, dar deschidem calea pentru restul forțelor NATO", a spus Aguto.

Autor: Martin Egnash

Traducerea: Cristina Zaharia

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău