Starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor a primit cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți

  • 26 Noiembrie 2023 12:05
Starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor a primit cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a sfințit baldachinul copiei icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași, aflată la Mănăstirea Chirilovca, raionul Florești. Slujba a fost precedată de citirea Acatistului Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu.

Din soborul slujitorilor a făcut parte Preacuv. Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu, protosinghelul Iorest Goraș, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, părintele Dorian Revenco, protopop de Bălți și arhidiaconul Mihai Anton, consilier cultural al Episcopiei de Bălți, scrie Infoprut.ro.

„Acatistul a fost urmat de o slujbă de Te-Deum pentru binefacerile revărsate de bunul Dumnezeu asupra Mănăstirii Hadâmbu și asupra Mănăstirii Chirilovca. La final, Preasfințitul Antonie a vorbit despre importanța recunoștinței pe care oamenii trebuie să o arate față de Dumnezeu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Episcopiei.

Preasfinția Sa a oferit părintelui Arhimandrit Nicodim cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți, Crucea Bălțeană, pentru sprijinul acordat Episcopiei de Bălți în ultimii ani, în special Mănăstirii Chirilovca.

Copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost adusă la Mănăstirea Chirilovca în luna iulie 2021.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău