Starea victimelor din Piața Centrală

  • 29 Ianuarie 2016 17:09
Starea victimelor din Piața Centrală

Starea celor 8 pacienți, victime ale exploziei produse în localul din Piața Centrală, care mai rămân internați la Chișinău este stabilă, urmând ca ulterior aceștia să fie supuși mai multor intervenții chirurgicale și tratamentului plastic.

Totodată starea  pacientei internate la spitalul de Arși din București, rămase în viață după ce alte două victime trimise la București cu un echipaj SMURD, au decedat, este în continuare gravă, potrivit autorităților.

Intervențiile chirurgicale ale celor 8 pacienți internați la Chișinău vor fi efectuate gratuit de către specialiștii din Republica Moldova, a declarat pentru Radio Chișinău, șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei,  Mihai Moldovanu. Potrivit oficialului, unii dintre pacienți vor fi spuși la una sau mai multe operații plastice, în dependență de cât de mult din suprafața corpului le-a fost afectată de flăcări.

”La etapa actuală pacienții primesc tratament pentru a depăși starea de criză deoarece mulți au avut combustie pe porțiuni extinse, de la câteva procente la 30-40 procente dacă e să ne referim la cazul persoanei de la București. După această perioadă de tratament privind stabilizarea stării de sănătate sigur vor urma și alte intervenții chirurgicale, tratament plastic, pentru că în zonele afectate, pielea trebuie înlocuită”, a declarat Mihai Moldovanu.

Reamintim că în urma incendiului produs sâmbătă, 9 ianuarie, generat de  explozia unei butelii de gaz într-un local de pe teritoriul Pieței Centrale din Chișinău, 13 persoane cu vârste cuprinse între 12 și 63 de ani au avut de suferit, fiind spitalizate de urgență.

3 persoane au decedat, o persoană se află în stare gravă la București, alte 8 rămân internate la Chișinău, iar una a fost externată.

Autoritățile au oferit familiilor victimelor ajutoare financiare variind între 15 și 25 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău